17.07.2013

Lillehammer

Lillehammer er en flott by i Gudbrandsdalen.


Lillehammer er en kommune sør for Gudbrandsdalen i Oppland, ved nordenden av Mjøsa. Den grenser i nord mot Øyer, i sørøst mot Ringsaker, i sør mot Gjøvik, i sørvest mot Nordre Land, og i vest mot Gausdal. Sentrum, Nordre/Søre Ål, Røyslimoen og Vårsetergrenda ligger på østsiden der Lågen renner ut i Mjøsa. JørstadmoenFåberg og Rudsbygd ligger nord for Sentrum, og Vingnes på vestsiden av Mjøsa. Lillehammer blir også kalt «dølabyen» ut fra sin sin beliggenhet ved inngangsporten til Gudbrandsdalen. Byen er den nordlige endestasjonen for «Skibladner».

Vi besøkte Olympiabakken.
The foot of the ski jump ramp thingy. No way I was going to do those 900 steps up and then down



Sist gang vi var på Lillehammer var vi på Maihaugen, og det er verdt et besøk. Maihaugen - på Lillehammer ligger Maihaugen, hvor du kan se hvordan bøndene jobbet før i tiden, lære om Sigrid Undsets diktning og hilse på gårdsdyra, for å nevne noe. Det er også hus fra ulike 10 år, kjempe artig.
The church

Hunderfossen - like nord for Lillehammer ligger familieparken Hunderfossen. Her er badeland, barnas bondegård, man kan grave etter gulv, besøke Eventyrslottet eller se en av Ivo Caprinos kjente filmer.


The fairytale palace


Vi skulle på Veidekkelekene i idrettsparken, et 3 dager stevne i friidrett. Martin deltok i spyd, kule og diskos. Det gikk veldig bra og det var morsomt å være med på et stevne med mange deltagere. Været var flott og vi satte og solte oss på tribunen tre dager til ende. 



Det var mye liv i gatene og mange underholdte oss. 
Her sitter vi ved en restaurant og spiser lunch og vi blir underholdt av "skje" musikk. 


Gatene var fylt med mat og drikke av alle slag, ikke bare norsk, men mest utenlands.



Vi overnattet på Lillehammer Camping


Lillehammer Camping har et stort området som passer for alle typer camping. Den har 200 oppstillingsplasser for caravaner og bobiler, alle plassene har strøm. Fint sanitæranlegg, vaske og kokemuligheter. 
Det ligger like ved et handlesenter og plassen ligger ikke langt fra byen. Vi har nesten alltid sykler med, ofte veldig greit å bli kjent med sykkel. Husk ryggesekk, det er lettere med matvarer i en sekk enn pose på rattet. 
Vi hadde noen deilige dager på Lillehammer, jeg anbefaler alle å ta en helg dit i løpet av vår, sommer eller høsten.

Lillehammer Camping
Lillehammer Camping
Flyfoto.jpg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar