17.07.2013

Rundtur Oslo - Trollhättan - Vänern - Oslo

RUNDTUR:  Rundreise fra Oslo/ Askim i Norge over Svinesund ned til Trollhättan opp til Vänern over ved Töcksfors og tilbake til Oslo.

Med friidrettsutøver i familien er det fint å legge bobilturer til ulike stevner. Denne helgen skal vi til Askim og Trollhättan . Det finnes ingen camping i Askim så vi reiste hjemmefra om morgenen.Askim Sparebanklekene var et flott arrangement med fin idrettsbane,  ryddige forhold, hyggelige funksjonærer og fine premier.

                                          


                                          


Det ble ny pers og 1. plass både i kule og spyd.Fra Askim il Trollhättan i Sverige tar det 2 timer og 27 min med direkte kjøring, men en tur innom Nordbysenteret hører med.

Nordbysenteret  er den mest populære beste grensehandelen fra Norge til Sverige med 110 butikker og store matvarebutikker.


                                             

På ettermiddagen pinseaften kom vi til en veldig koselig campingplass med rent, pent og nytt servicebygg. Trollhattans camping.   GPS: lat 58 17 500 long 12 17 872

Dette er en trivelig campingplass i et skjønt skogsmiljø med 10 min gange fra sentrum. Campingen er åpen fra mai til september. Her er det noe for alle, natur både i byen og utenfor slik som Elgens Berg, båtturer på kanalen med sluser, shopping,opplevelsesentrum, gokart, golf, minigolf, museum, fossefall, festivaler, kunst, mange uterestauranter,friidrettsbane, marked og m.m. 

Vi tok en tur rundt i byen, langs kanalen og opp til friidrettsbanen. Et flott idrettsanlegg. Her ser vi det i solnedgang.

Velkommen til Trollhättans Stad

Trollhättans er kommunen delt i to deler. stad og kommun.  Kommunen er full av historie og det er nok først og fremst på grunn av vann, kanaler, vannkraft o.l.  I 1995 fant de tredje største gullfunn i Sverige. Det viser at folk har bodd her for 2000 år siden. På 1360 ble det bygget et slott her, Ekholms slott. 
I starten ble området kaldt Stora Edet og Lille Edet. Ordet Ed betyr trang passasje. Det var vanskelig å komme forbi fossene. Navnet Trollhättan kommer av at de trodde det bodde troll i fossen og og at hattene stakk opp som øyer.


File:The lifted railroad bridge in Trollhättan - 2.JPG

Etter en dag med byvandring, McDonald lekene, hvor Martin ble nr 2 i spyd og ble McDonalds mester i kule og en hyggelig overnatting på en trivelig plass gikk turen opp til Vänern.

Vänern: er Sveriges største innsjø, både flateinnhold og volum. Det er den tredje største innsjøen i Europa. Den ligger 44 meter over havet og gjennomsnittlig dybde er 27 m og det dypeste er 106 m. Dens viktigste tilløp er Klaraelven som starter i Norge, men da heter den Trysilelva. Vänern ligger mellom landskapene Västergötland, Dalsland og VärmlandFølgende byer ligger langs Vänern: Vänersborg, Lidköping, Mariestad, Kristinehamn, Karlstad, Säffle og Åmål. Vänern er svært fiskerik, med 35 ulike fiskearter, og egen laksestammeVi campet på Vita Sandars Camping


Dette var en deilig plass. Her var det muligheter for lange løpeturer og en herlig helg.

Etter en natt gikk turen videre til Norge, men først måtte vi stoppe på grensa.

Image    


Töcksfors Shoppingcenter, Älverudsvägen 1, 67010 Töcksfors. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar