26.04.2011

Louvre i Paris:

Menneskemengden snirkler seg i mumlende gåsegang gjennom det tidligere kongepalassets imponerende gemakker. Alle med samme mål: å se verdens mest berømte maler, Leonardo Da Vincis Mona Lisa. Det er nok Mona Lisa som trekker flest turister, det var et stort rom og vi kom fort og greit til bildet.


Vi kom hit langt på dag og men måtte ikke vente så lenge i kø alikevel. Alt i Paris er effektivt og realt. Det var en kjempelang kø utenfor, men den gikk  fort. Så var det nye kø'er inne nede i kjelleren for å kjøpe billett. Vi tok med oss Plan/Informasjon for museumet og fant fort det vi ville se. Ryddig og greit!

 
Det var et fantastisk museum, høyt og flott, kunst i alle varianter. Det enorme museet var opprinnelig en middelalderfestning, og det var kong Chales 5. som i 1360 flyttet monarkens residens fra Ile de la Cit'e til Louvre. Kongepalasset nærmet seg imidlertid først sitt nånærende arkitektoniske uttrykk under renesdsanseregenten Francois 1. på 1500-tallet. Siden har det jevnlig blitt føyd til nybygg til museet - senest 1989 da I.M. Peis kontroversielle glasspyramide ble innviet

TIPS:
Kjøp billetter på nett før du reiser eller på FNAC. Da slipper du kø. Det er også en inngang ved Cour des Lions - museets sørøstlige hjørne, der er det heller ingen kø. Vi kom ut der. Louvre`s hjemmeside. Sliter du med språket, finn Google Oversettelse, kopier Http adressen og lim den inn i feltet. Trykk oversett fra engelsk til norsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar