26.04.2011

                     DISNEYLAND og WALT DISNEY STUDIOS
Park - PARIS


Disneyland-parken ligger 30 minutter utenfor Paris og er en blanding av superkitsche dekorasjoner, menneskestore tegnefilm figurer som vandrer rundt blant elleville barn, henrykt hylende berg- og dalbane passasjerer og imponerende innblikk i Hollywoods stunt- og spesialeffektteknikker. Turen begeistrer og fasinerer hele familien. Billettene våre kostet 571 €, ca 4700,- for 2 foreldre, 3 ungdommer, 18, 16, 12 - 3 dager. Tro det eller ei, det er verdt hver krone.

 
Disney er utrolig flott, veldig rent og pent. Det myldrer med mennesker, men det føles helt greit - selv for oss som var der midt i fellesferien og i starten på franskmennenes ferie. Franskmennene er så effektive og alt går så på skinner, vi telles inn og ut og de har full kontroll......og vi er mange.
 
Vi hadde kjøpt billetter på campingplassen og slapp unna den lange køen for å kjøpe billetter. Ellers var alt gratis inne i parken. Vann, is og brus har priser som hjemme, men mat var noe dyrer. Vi  lagde 2 store baguetter til hver, hver dag - , bruk spekemat, det holder seg i varemen - det var deilig. Det var ikke noe problem med å spise medbragt mat inne i parken. Husk: drikk mye, det er varmt og tett i parken.



Dette må du få med deg:
I inngangen får du et oversiktskart over parken. Det inneholder kart over Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. Parken er igjen delt inn i områder med navn, f.eks. Fantasyland. Her finner du nr. og navn, og helt til venstre har hver attraksjon sirkler i ulike farger. Orange= stor spenning, Blå= familieopplevelser og Rosa: moro for de små. Vi synes ingenting var for barnslig. I tillegg var det en hake på de attraksjonene som ble anbefalt å ta/se. På noen attraksjoner er det lang kø, men da kan du bruke billetten din i en boks ved siden av attraksjonen og "bestille" billett. En time fram og må brukes f.eks fra 1300 til 1330. Når du kommer tilbake går du i en hurtig kø og ventetiden blir ikke så lang. Vi gjorde begge deler. 
Jeg anbefaler på det sterkeste å være i parken fra 10.00 om morgenen( lite kø) til kl 24.00 (parken er full). Bruk dagen til attraksjonene, bruk ettermiddagen på Stunt Show Spevtacular, varer i 45 minutter og det er helt rått. Biler, motorsykler, stunts osv.....mega bra. Det er tre forestillinger pr dag og informasjonen om det finner du på Programmet for uka. Vi fikk dette av en portør i inngangen. 17.07.10 var tidene 11:15, 14:00 og 15:45.

I parken finner du attraksjoner med fart i: som Indiana Jones and the Temple of Peril, Big Thunder Mountain, Star Tours, Space Mountain, Rock'en Roller Coaster starring Aerosmith og ikke minst: The Twilight Zone Tower of  Terror.

Heisføreren i vinrødt ønsker velkommen til hotellet og ber deretter gjestene ta plass i den ramponerte heisen. Så bærer det oppover, helt til den plutselig stanser. Lynet slår ned i den, det høres et brak, og dørene blir åpnet slik at man plutselig kan se at man befinner seg 50 meter oppe i luften. Deretter styrter heisen ned i sjakten i fritt fall, mens passasjerene hviner. Så hvis ikke Crush's Coaster og Space Mountain 2  som skyter passasjerene av sted med 70 km/t, får adrealinet ditt til å pumpe, så kan du ta denne.


Paradene er også noe du bør ta med deg. Det spilles fantastisk musikk, det er søtt og hyggelig. Du blir glad og fornøyd av musikken og stemningen. Det er en parade på ettermiddagen og en om kvelden. Den om kvelden avsluttes med et fyrverkeri som varer lenge og er kjempe flott. Det varer og varer....blir flottere og flottere.

 

    
 

Lurer på på overnatting, se innlegget mitt om Camping : International de Jablines. Veldig fin plass iforhold til Disneyland Parken.

1 kommentar:

  1. Ja vi har vært her et par ganger... Mye flott å se. Begge gangene bodde vi på det flotte hotellet som ligger like ved inngangen til parken. Og min favorittatraksjon er den "piratgrotten" hvor man kjører båt igjennom... Har spist på den resturanten som ligger der, under jorda. Veldig spesiell!

    SvarSlett