19.07.2013

Byferie

København

Vi har hatt noen deilige dager i København. Byferie  er herlig. København er en FANTASTISK by og vi vil alle tilbake dit. Med shopping, kunst, HC Andersen, slott av alle slag, konserter, quiltebutikk, skobutikker, severdigheter, restauranter av alle salg, Guinness rekorder, utrolig men sant, sightseeingbåt og mye mye mer.. så gikk dagene alt for fort. Vi trenger nok flere turer...... FAMILIEN var samlet og ALLE hadde det bra :0)

.  
København er Danmarks hovedstad.

En av de mest besøkte attraksjonene i København er nok Den lille havfrue - det finnes også en bitte liten havfrue til med den fant jeg ikke. Skulpturen ble gitt i gave til København av brygger Carls Jacobsen og er laget av billedhugger Edvard Eriksen. Skulpturen er 125 cm høy og veier 175 kg. Den ble satt opp i 1913.

Amallienborg er et kongelig slottsanlegg i København. Slottet består av fire bygningskomplekser som ble oppført fra 1748 til 1760. Midt på plassen er det en rytterstatue og den forestiller kong Fredrik V.

Fredriks Kirke blir også kalt Marmorkirken. Kirken er tegnet av Nicolai Eigtved i 1740. Marmorkirken har Skandinavias største kirkekuppel, med et spenn på 31 meter som hviler på 12 søyler.

.
Operaen i København blir kalt operaen på Holmen, den ligger jo på Holmen så det er kanskje ikke så rart. I 2000 bekjentgjorde A.P.Møller og Hustru Chastine Mc Kinney Møller Fond til almene Formaal donasjon av operahus til det danske folk. 15 januar 2005 var det gallaforestilling her. Og den første ballettforestillingen var 16. januar 2005 og het Tre kompanier. Den første operaen var Verdis opera Aida også i januar 2005.
Nyhavn er ikke ny, den har eksistert siden 1671 da Kong Christian V måtte utvide byen. Nå har byen vokst i alle retninger og Nyhavn ligger nå midt i sentrum. Dette er en liten perle inne i København. Med skjønne og gamle hus langs kanalen og med en rekke deilige spise- og drikkesteder. Mange gamle flotte båter finner du også her.

DFDS har kanal turer med Nyhavn som utgangspunkt. Turen varer i 1 time. Vår tur ble litt tragikomisk - etter 20 min blir himmelen slik som under og regnet fosser ned. Uten regntøy, bare to tynne plastkåper til 5 personer ble det kaldt, sur og ekkelt ute på sjøen. Men etter 15 min med regn skinte solen igjen og vi var alle kliss våte. Men dette er vel attraksjonen vi aldri glemmer.....

Tivoli er en fornøyelsespark i København. Parken ble grunnlagt i 1843. Med over 3 millioner besøkende i året blir Tivoli et av Nordens fremste turistmål. Her er en blanding av parkmiljø, restaurant-tilbud, kjøreattraksjoner og opptredener.




Tivoli lå rett ved Rådhusplassen og Rådhuset. Bildet ble ikke så bra, men første kvelden vi var i København kom det en klar og fin regnbue over Rådhusplassen - det var kjempe flott.

Vi fikk også tid til Guinness Word of Records Museum. Det er fylt med spennende rekorder innen sport, kust, musikk, natur og vitenskap. Verdens høyeste mann er malt til 272 cm og han står utenfor.Verdens lengste overskjegg er på 339 cm.


HC Andersen er Danmarks verdensberømte forfatter. I København finnes det er delikat og flott museum av denne forfatteren. Her kan du se og oppleve hans livshistorie, eventyr og mange av hans verdensspennende reiser.Et kjempe koselig museum.



Vi kjørte bil til Danmark og måtte krysse havet.
Brua fra Sverige til Danmark blir ofte kalt Øresundbron,et kompromiss mellom to språk. Den offisielle åpningen av 1. juli 2000. Brua er en av de lengste kabel-oppholdt main spenn i verden på 490 meter. Høyden på høyeste stolpe er 204 meter. Lengden på brua er 7845 meter. Den er lang, fantastisk og behagelig - men vi hadde litt dårlig vær så vi så ikke så langt ut i det blå......

MEGA bru.....

VI anbefaler København - byferie på det varmeste.........   :0)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar